diumenge, 12 de novembre del 2017

Pastís de mores

Masses dies feia que no penjava res! Tinc una bona excusa, una nena de 2 anys que no em deixa ni posar el davantal. Els que teniu canalla sabeu de què parlo, oi? :) Sort que en aquesta recepta m'ha ajudat i a sobre ens ho hem passat bomba! Hem acabat plenes de farina per tot arreu, i la cuina no parlem de com ha quedat però tot per una bona estona que hem passat juntes. És molt gratificant cuinar amb la canalla, tant gran com petits ens ho passem bé, així que, per què no? Doncs aquí teniu la recepta.



Ingredients

  • 250gr farina d'ametlla
  • 120gr panela
  • 2 ous eco a temperatura ambient
  • 1/2 got llet semi
  • 2c.p. llevat químic
  • Mores

Elaboració
  1. Pre-escalfar el forn a 200ºC a dalt i a baix.
  2. Batre els ous i la panela una bona estona, és el secret perquè quedi ben esponjós.
  3. Mentrestant, mesclar bé la farina amb el llevat.
  4. Afegir la llet a la mescla d'ous i panela i batre-ho enèrgicament.
  5. Afegir-hi la farina amb el llevat a poc a poc mentre no es para de batre.
  6. Un cop tot ben barrejat, afegir a poc a poc les mores, i posar-ho al motlle.
  7. Coure-ho a 180ºC durant 25-30min. sense obrir el forn, sinó no pujarà. Un cop passat aquest temps, punxar-lo amb un escuradents, si surt sec, ja el podeu enretirar i deixar refredar.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Es pot utilitzar sucre moreno en comptes de panela. 
Els ous és important que estiguin a temperatura ambient.
Podeu utilitzar una altra farina i la llet pot ser de civada.
Les mores que he utilitzat les he tret del congelador perquè feia dies que hi donaven voltes, però si és temporada de mores, utilitzeu-les fresques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada