dilluns, 3 d’abril del 2017

Bacallà confitat amb musselina d'all

Feia dies que tenia en ment aquesta recepta, en vaig menjar fa molt de temps a casa la meva germana i la vaig trobar espectacular, el que no sabia és que era tan fàcil i ràpid de fer, sense desmerèixer la feina que va tenir, es clar :)
A la base del plat tant hi lliguen espinacs a la catalana com salsa de tomàquet, el que més gràcia us faci. De totes maneres, el que menys feina porta són els espinacs que es fan en un obrir i tancar d'ulls. Aquesta recepta crec que és ideal per quan venen convidats a casa, ja que és rápida de fer, no necessites molts estris i ho pots deixar tot apunt per només gratinar, així no tens molts trastos després per netejar. Vinga doncs us animo a que la proveu, fàcil i boníssima! Salut!

Ingredients
Per confitar el bacallà
  • 1 o 2 lloms de bacallà dessalat o bé descongelat per persona
  • 4 o 5 grills d'all
  • Abundant oli d'oliva suau
Per la sala de tomàquet
  • 1 ceba
  • 5 tomàquets
  • 1 grill d'all
  • Oli d'oliva
  • Alfàbrega
Per la muselina
  • 1 grill d'all
  • 1 ou
  • 1 got d'oli de girasol
  • Suc de llimona
Elaboració
  1. Començarem fent la salsa de tomàquet: Ratllar la ceba i fregir-la en una paella a poc a poc, juntament amb el grill d'all tallat en juliana i un polsim de sal.
  2. Quan la ceba sigui transparent, és hora d'afegir el tomàquet ratllat, una mica de sal i sucre per treure l'acidesa d'aquest, i alfàbrega al gust. Deixar reduir.
  3. Mentrestant, en una cassola de base ample, posar-hi l'oli suficient com per poder cobrir els lloms de bacallà, juntament amb 4 o 5 grills d'alls pelats. Deixar que s'escalfi però sense bullir.
  4. Quan sigui calent, posar-hi, cuidadosament, el bacallà durant 5-7min. aprox. Retirar i deixar-lo sobre paper absorbent.
  5. Preparem la muselina: Pelem l’all, el tallem petit i el posem al  vas del minipimer juntament amb un ou sencer, suc de llimona, un polsim de sal i l'oli de girasol.
  6. Perquè no es talli l'allioli, s'ha de fer de la següent manera: Posar el minipimer al fons del got i començar a batre sense aixecar el braç del fons fins que veiem que ens ha lligat, aleshores començar a pujar lentament. Reservar.
  7. Engegar el gratinador del forn.
  8. Un cop tot apunt, posar els lloms de bacallà en una safata de forn i posar-hi la musselina al damunt. Posar-ho a gratinar durant 3-4min. fins que la musselina sigui ben rosseta. No més estona que el bacallà no quedi sec.
  9. Emplatar posant la salsa de tomàquet a la base i el bacallà amb la musselina al damunt. Servir calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada