dilluns, 23 de gener del 2017

Magdalenes de fajol i garrofa

Feia dies que tenia ganes de treballar amb la garrofa, havia provat alguna cosa de garrofa i m'agradava, però mai l'havia utilitzat a la cuina. Em vaig animar i vaig comprar un paquet bio, juntament amb la farina de fajol, dos tipus de farina gluten free que ens van perfectes a casa.
No deixen de ser unes magdalenes, és a dir, la manera de fer-les són exactament igual a les convencionals, però entre les farines i la panela, són unes magdalanes més saludables, que és el que busquem :) Salut!


Ingredients per 12un.


  • 2 ous ecològics grans a temperatura ambient
  • 120gr panela
  • 60 ml beguda d'ametlla sense sucre a temperatura ambient
  • 190ml oli d’oliva 0,3º
  • 150gr farina de fajol bio
  • 60 gr garrofa bio
  •  8gr llevat químic gluten free
  • Un polsim de sal
  • Pell de taronja ratllada al gust



Elaboració

  1. Batre els ous i la panela a la liquadora fins que quedi una textura cremosa.
  2. Reduir la velocitat i incorporar la beguda vegetal a poc a poc.
  3. Afegir l’oli d’oliva sense parar la liquadora.
  4. Mentre es va barrejant, posar la farina i la garrofa tamisada, el llevat, la sal i la ratlladura de taronja en un bol, remenar bé perquè es mesclin bé tots els ingredients.
  5. Afegir aquesta barreja, a poc a poc, a la liquadora.
  6. Quan s’hagi incorporat tota la farina, batre-ho tot durant 2-3min.
  7. Cobrir la massa amb un drap sec i net i guardar-la a la nevera com a mínim una hora. Es pot deixar reposar fins al dia següent.
  8. Passada l’estona de repòs, precalentar el forn a 250º
  9. Repartir la massa als motlles i coure-ho a 180º durant 16-18 min.
  10. Deixar refredar sobre una reixeta.
Ja ho tenim llest per menjar!



NOTA: El secret perquè quedin ben flonges i no s’assequin ràpidament, és  utilizar els ingredients a temperatura ambient i batre-ho molta estona a cada pas que s'incorpora un ingredient.
Tampoc cal deixar reposar la massa a la nevera, les podeu enfornar directament.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada