dimarts, 24 de gener del 2017

Azukis estofades

Azukis, poca gent que no sigui vegetariana coneix aquesta meravella de lleguminoses provinents d'Orient. Contenen grans quantitats de fibra, vitamines del grup B, i minerals com ferro, magnesi, calci i zinc, a més a més, conté proteïnes d'alt valor biològic. És l'únic llegum amb efecte alcanitzant; tonificia el ronyó, les vies urinàries i el cor. És un bon diürètic i desintoxica i allibera l'excés de líquid de l'organisme. Tal i com ens expliquen desde "ets el que menges". 
No fa massa que les he descobert i la veritat que m'han sorprès. Són dolcetes, i a més a més, es couen molt bé. Així que no espereu més i preneu nota de lo fàcil que és menjar sa. Salut!

Ingredients

  • 200gr azukis
  • Alga kombu
  • 1 ceba 
  • Carbassa a daus
  • Cibulet
  • Tamari
  • Oli i sal

Elaboració
  1. La nit anterior, posar les azukis en remull i una mica de bicarbonat perquè s'estovin.
  2. Posar una olla amb aigua al foc. Un cop bulli, posar-hi les azukis ben escorregudes i esbandides. Quan torni a bulli, abaixar el foc i coure-les a foc baix durant 45min. Salar-les al final de la cocció.
  3. Tallar la ceba i saltejar-la en una cassola amb oli d'oliva. Salar-la perquè tregui tota l'aigua.
  4. Afegir la carbassa. Coure-ho tot a foc lent i deixar-la al dente.
  5. Incorporar les azukis cuites i part del líquid de cocció. Posar-hi un rajolí de tamari.
  6. Fer xup xup durant 5 minutets.
  7. Emplatar amb cibulet talladet pel damunt. Servir calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada